SXS Miljöarbete
Fri frakt och fri retur i Sverige
Success Sportswear logo
0
Success Sportswear

SXS MILJÖARBETE

Redan på sextiotalet skrev Rachel Carson boken ‘Tyst vår’ som blev ett avstamp för vikten av att fokusera på miljöfrågor och hur vår mänskliga aktivitet kan skada ekosystemet. Slarvigt uttryckt en dåtidens Greta Thunberg.

För oss utgår vårt miljöarbete främst från tre aspekter

- Att använda återvunna material i så stor utsträckning som möjligt, i allt från produktion till emballage.
- Att arbeta effektivt för att effektivisera och minimera transporter.
- Att löpande klimatkompensera för vår faktiska påverkan.

VÅRT MATERIALVAL

SXS ambition är att ta fram tyger i återvunnet material som är minst lika bra eller bättre än vanliga tyger. Idag är 80% av våra plagg producerade av helt återvunna material, och strävan är att nå 100% för både produktion och förpackningar. Vi tillverkar dessutom plagg i hög kvalitet och med bra passform för att du ska både kunna och vilja använda dem under en lång tid framöver.

SOCIAL HÅLLBARHET

Vi tillverkar våra plagg tillsammans med partners som har schyssta arbetsvillkor, vilket vi säkerställer med hjälp av regelbundna kontroller i enlighet med BSCI.

Success Sportswear
Success Sportswear

VÅR MILJÖVÅRD

SXS arbetar ständigt med att förbättra oss i vårt miljövårdsarbete och förstå den påverkan vår verksamhet genererar på miljön. Vi skapar rutiner och tillverkningssätt som gör att vi ingår i en cirkulär ekonomi och hoppas kunna vara en förebild och inspirationskälla för andra att följa efter.

Vi strävar efter att frakta våra kläder på det mest miljöeffektiva sätt vi kan hitta, både från fabriken till vårt lager och från lagret hem till dig. Tillsammans med våra fraktleverantörer klimatkompenserar vi de koldioxidutsläpp som frakten orsakar. Genom att ha tydliga måttangivelser på vår site försöker vi minska risken för returer.

Success Sportswear Sweden AB